Turistička zajednica Općine Pakoštane poziva vas na Uskršnji vikend za koji pripremaju  zanimljiva sportska i gastro događanja. 

31.3. HUMANITARNA TRAIL UTRKA pod nazivom dm BLUE & GREEN TRAIL (centar mjesta Pakoštana, 10:00 h ) koja na jedinstven način spaja obalu mora ( BLUE 10 km) i Vranskog jezera ( GREEN 25 km) uvodeći sve sudionike u slatko slanu priču ispričanu kroz plavu boju mora te zelenu boju jezera od kud i naziv same utrke. Trail sudionicima nudi uživanje u jedinstvenim vizurama i pogledima na otoke, Velebit, jezero i Kornate....te predstavlja pravu poslasticu za zaljubljenike u prirodu i adrenalin. Utrka se organizira u sklopu Coastal & Mountain trails lige i humanitarnog je karaktera u cilju pomoći samohranim majkama i potrebitim obiteljima. Nastojanje TZ Pakoštane da atraktivnu utrku povežu sa humanim ciljem prepoznala je i tvrtka dm koja se uključila u ovu plavo zelenu priču osiguravši dio sredstava i bogate poklon pakete za sve sudionike traila. 

31.3. DJEČJA UTRKA pod nazivom dm MALI TRK organizira se za mališane i trči se oko centra mjesta.

2.4. USKRŠNJA MARENDA održat će se u centru mjesta sa početkom u 9:00 sati. Očekuje vas niz tematskih radionica i igraonic, priprema tradicionalnih jela, izložba domaćih proizvoda i domaće pripremljene hrane (sira, kobasica, šunke, špeka, pogača..) kojim će TZ počastiti sve posjetitelje, turiste i mještane.

Posebna atrakcija - cijeli trg prekriven svježe pokošenom zelenom travom te izložba malih domaćih životinja od naših OPG-a ( pilići, patkice, zečevi, jarići...) na zadovoljstvo svih, a posebno najmlađih!