Kako je izgledala Amerika u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, vremenu kojeg tematizira film Veliki Gatsby? Upravo to dočarao nam je Festival vjenčanja, koji se u organizaciji Udruženja obrtnika Zadarske županije, u Ilirijinom Arsenalu, održava po 11. put.

Tematizaciju 20-ih godina prošlog stoljeća u Arsenalu su potpisali ZPA s tri prigodne točke, a samog Gatsbyja utjelovio je DJ Mate Kokić, koji je glazbom ponio posjetitelje u to zlatno doba.

Festival vjenčanja je već tradicionalna aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja mnoštvo malih obrtnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije, a i šire. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su članovi Udruženja obrtnika Zadar. Na brojnim štandovima mladenci, ali i zainteresirani Zadrani mogu vidjeti modele vjenčanih i svečanih haljina, svečane frizure, zlatni i ostali nakit, ponudu fotografskih studija, restorana, sala za vjenčanje, cateringa, slastičara, cvjećarnica...

Veliki dio zauzimaju kreacije malih obrtnika koji pokazuju na koji način ukrasiti salu za vjenčanje, stolove, čime darovati goste, ali i financirati određene potrebe koje se pritom javljaju.

U poslijepodnevnim satima (18 sati) slijedi tradicionalna modna revija vjenčanica i svečanih haljina. U Reviji cvijeća sudjelovat će Zadarski plesni ansambl pod vodstvom Martine Ružić.