U utorak 6. ožujka u 18 sati na terasi caffe bara Kult i Dišpet održat će se promocija knjige "300.000 kilometara motoavanture" autora Željana Rakele.

I u svjetskim razmjerima rijetki su oni koji se mogu pohvaliti da su na jednom te istom motociklu u svega sedam godina obišli čak pet kontinenata prevalivši pri tome vrlo zahtjevnih 300.000 kilometara u svim cestovnim i vremenskim uvjetima. Pošlo je to za rukom mladom splitskom motoavanturistu i zanesenjaku Željanu Rakeli i njegovom BMW R 1200 GS Adventureu.

Doživljaje i iskustva prikupljena od užarene Sahare preko Murmanska do najsjevernije točke Europe, ledenog Nordkappa, od najvruće pustinje na svijetu Dašte Luta u Iranu do hladnih Himalaja, potom uzduž i poprijeko Zemaljskom kuglom, od egipatskih piramida i najvećeg slanog jezera u Sahari Chott El Jerida preko niza europskih država do Sjeverne Amerike i njenih prostranstava, od brdovitog Balkana do bespuća daleke Australije, sažeo je u putopis koji će u čitateljima pobuditi želju za avanturom, a motoristima pružiti obilje korisnih informacija i praktičnih savjeta. Osim što svojim primjerom svjedoči kako i najsmjeliji snovi mogu postati stvarnost ako je želja za putovanjem u nepoznato dovoljno snažna, Željan Rakela živi da bi vozio i vozi da bi živio jer svako putovanje, kako tvrdi, čovjeka čini barem malo boljim.