Ovog vikenda u Arsenalu se održava 11. izdanje Festivala vjenčanja, na kojem će se predstaviti rekordnih 60 izlagača. Festival su u Udruženju obrtnika jutros predstavile predsjednica Odbora za organizaciju UOZŽ Marijana Kolega te koordinatorica programa Antonija Petković.

I ove godine u dva dana, subotu i nedjelju 3. i 4. ožujka pripremljen je zanimljiv program. Festival će biti najavljen flash mobom s motivom prosidbe na Narodnom trgu u 11 sati, uz plesni nastup ansambla ZPA u koreografiji Natali Perić. U 12 sati u Arsenalu će se prirediti svečano otvaranje u duhu filma "Veliki Gatsby", odnosno tematizaciju 20-ih godina prošlog stoljeća. ZPA će otplesati tri prigodne točke, a Gatsbyja će utjeloviti DJ Mate Kokić, koji će glazbom ponijeti posjetitelje u to zlatno doba.

U poslijepodnevnim satima (18 sati) slijedi tradicionalna modna revija vjenčanica i svečanih haljina. U Reviji cvijeća sudjelovat će Zadarski plesni ansambl pod vodstvom Martine Ružić.

- Riječ je o prezentaciji vjenčanih buketa nastalih u aranžmanu zadarskih cvjećara. Također, prikazivat će se filmovi koje smo prigodno snimili na nekim zaboravljenim zadarskim lokacijama, koje smo nastojali učiniti atraktivnima i glamuroznima, rekla je je Petković.

Na nedjeljnom doručku (12 sati) promovirat će se zadarski restorani i slastičari uz cjelodnevnu humanitarnu akciju "Nosi mi se bijela boja", u organizaciji Lige protiv raka Zadar. Prikupljena sredstva donirat će se za kupnju uređaja za zračenje. Nakon još jedne modne revije u terminu od 18 sati izvući će se dobitnici u nagradnoj igri za mladence koju sponzorira Terra travel, a najsretniji će otići s bračnim putovanjem za Toskanu i Cinque Terre. Od 19 sati slijedi nastup Sandija Cenova, na koji će ulaz biti besplatan, kao i na sva druga festivalska događanja.

U oba dana Arsenal će za posjetitelje biti otvoren od 10 do 20 sati.