Otac povijesnog romana, škotski pjesnik i romanopisac, Walter Scott, jednom je rekao: "Ljudi bi nestalo kad bi se prestali međusobno potpomagati ... ne možemo postojati bez međusobne pomoći." Potaknuti tom mišlju, maturanti Gimnazije Jurja Barakovića uzeli su stvari u svoje ruke. Organizirali su tombolu humanitarnog i zabavnog karaktera uz pomoć profesorice Franke Dvorski i profesora Tomeya Ćurkovića. Dan zaljubljenih ovaj je put poprimio i onu drugu vrstu ljubavi, one empatije koje toliko nedostaje u ovim teškim i hladnim vremenima, posebice kada su u pitanju oni najpotrebitiji.

Akcija prikupljanja sponzora i prodaje kupona za tombolu krenula je munjevito. Maturanti su se organizirali i krenuli u ostvarenje cilja - pomoći drugima. Kuponi za tombolu su se brzo prodavali, a sponzori su se tražili na sve strane, od pekarnica i kafića do frizerskih salona. Veliki dio prikupljenog novca doniran je socijalnoj samoposluzi pri sv. Frani. Mali dio novca iskorišten je za glavnu nagradu tombole. Priredba se odvila u multimedijalnoj dvorani gimnazije na Valentinovo uz zabavni program ginazijskog benda „Bod za 2" i solo izvedbi koje su pratile izvlačenje tombole. I jedan bis za kraj dovoljan je pokazatelj kako zabava i pomoć idu zajedno.

Na kraju ovog uspješnog dana, red je predstaviti i izvođače: bend, solo nastupe, voditelje! Bend „Bod za 2" predstavljaju Miro Sekula, Daniel Sekula, Vjeko Vrkić, Alma Manai i Dora Smolić; solo izvedbe imali su Diego Jadreško i Eva Šarlija; voditeljica programa je Meri Bagić; i naravno svi ostali maturanti! Oni bez kojih tombole ne bi ni bilo su sponzori: Ivana d.o.o., T.O. Index, Slatka tajna, Dalmatinka, Papica, caffe bar „Porta", Friz Factory, Idassa, Optika Sedić, Frizerski salon „Ana", caffe bar „Forum", kozmetički salon „Diadea", željezarija „Blaić", ljekarna „Pirović", Školska knjiga i Profil.