Godišnjica Kneževe palače obilježena je jutros s nekoliko zabavnih događanja, od kojih je najupečatljivija bila modna revija Cataleya fashion show, na kojoj su manekenke, ali i zadarski košarkaši, nosili odjeću dizajnerice Martine Ješe.

Martinu je došao podržati suprug nogometaš Vedran Ješe, koji je dio karijere proveo i u Zadru, ali i brojni gradski uglednici i osobe iz javnog života - bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je bio u društvu zamjenika sadašnjeg gradonačelnika Ante Babića, saborska zastupnica Grozdana Perić, Elvira Sterle, Šime Erlić, Zdenka Zrilić, Tamara Šoletić, Duško Lokin...

U ranijim satima umjetnička organizacija VRUM uz podršku Zadarskog Plesnog Ansambla i KLIKER platforme postavila je interaktivnu plesnu instalaciju za djecu, dok je u izložbenoj dvorani prikazivana projekcija izložbenih i glazbenih programa prve godine Kneževe palače. Zadarski plesni ansambl u koreografiji Sanje Petrovski izveo je povijesne plesove iz predstave Planine prema prvom hrvatskom romanu Petra Zoranića.