Upravo u trenutku kada su u caffe baru "DOMA" počele pripreme za Drugu Sushi radionicu stigao je prosvjed Svijetskog saveza karnevala radi zanemarivanja karnevalskog ugođaja stoga je odlučeno da se spoje oba značajna datuma.

Tako će 9.2.2018 godine s početkom u 20:29 sati svi ljubitelji Varoša,posebno Trga Tri kantuna imati prigodu uživati u karnevalskoj radionici "Od Tune do Sushi-ja".No to nije sve jer će vrijedni pregaoci i članovi tajnog odbora hrvatskog-japanskog prijateljstva iste večeri pokušati postaviti novi Guinnessov rekord pod geslom "VAROSHKI SUSHI GUINNESSA RUSHI".

Pod budnim okom suca istražitelja Guinnessa pripremit će se divovski Varoshki Sushi od čak 140 cm koji će tom prigodom biti osuđen, isječen i pojeden u čast karnevala. Ni to nije sve - svi će uživati u prikazu lova na tri vrste tune a jednu od njih najmanje sreće uhvatiti će se, secirati i zajednički degustirati.Treba napomenuti da je Varoshki Sushi zadnji u nizu vrsta sushija te da je mlađi brat legendarnog tokyskog sushija.