Više od 1.400 Zadrana i gostiju festivala uživalo je sinoć na gala večeri četvrtog izdanja Tuna, Sushi & Wine Festivala. 

U Arsenalu su se mogla vidjeti brojna poznata lica iz društvenog života grada, uključujući i predstavnike gradske i županijske vlasti. Oni su pak za ovu prigodu bili u prostoru odvojenom od fotografa i novinara. Zbog uvjeta na cestama, dio gostiju iz Zagreba nije stigao do Zadra. 

Poznat chef Hrvoje Zirojević, japanski majstor sushija Motohiko Mochizuki, zadarski chef i predavač u zadarskoj Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Josip Vrsaljko te Ante Kulaš iz Ilirije održali su live cooking show pripremajući na najrazličitije načine visokokvalitetnu hrvatsku tunu iz zadarskog akvatorija i drugu vrhunsku plavu ribu.

- Hrvati su bili naviknuti na hranu koja se peče ili priprema na drukčiji način, pa je trebalo vremena naviknuti ih na ovakav način pripreme tune i ribe. Probao sam ribu spremljenu na hrvatski način, ali moja preporuka uvijek ide prema japanskom načinu i sushiju, kazao je chef Mochizuki.

Chefa Zirojevića okružili su mladi kuhari i kuharice, a njihov poveći broj sugerirao je kako je prošao cijeli dan uoči gastro večere. 

- Cijeli dan smo spremali oko 2.600 do 2.700 porcija, ali smo uspjeli. Samo u tartaru od tune ima pet različitih segmenata koji se ručno spremaju, a kako ih ima 800 možete zamisliti kakav je to posao. Zahvalan sam svojim vrijednim pomoćnicima, bez njih ne bih uspio, pohvalio je velikan hrvatske gastronomije angažman učenika Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru.

Za atmosferu je bio zadužen moderator večeri Luka Bulić koji je pred zadarskom publikom izveo svoje poznate imitacije. Najveće oduševljenje izazvale su pak majstorije na ledu Kazuyuki Nihashia, jednog od najpoznatijih izvođača ove umjetničke forme koji je za ovu prigodu bušilicom iscrtao i ledeni Zadar. Za glazbeni dio večeri bio je zadužen zadarski Jeremiah s, skupina groove entuzijasta koja je nedavno osvojila nagradu za najbolji hrvatski bend.

Na gala večeri bio je i naš fotograf Marko Dimić koji vam kroz fotogaleriju donosi dio atmosfere Dalekog istoka u Zadru.