Ovogodišnji Zadarski karnevalski dani, u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra, trajat će tri dana na ukupno tri lokacije (Forum, Kalelarga, Narodni trg).

Karnevalske dane otvara 057 Karnevalić - drugi najveći dječji karnevalić u Hrvatskoj s dugogodišnjom tradicijom od 1994. godine. Kroz dva dana, 6. i 7. veljače, svoje maštovite maske predstavit će preko 1500 mališana. 

Preko 700 sudionika očekuje se na Velikoj karnevalskoj povorci u nedjelju, 11. veljače. Povorka će se okupiti na starom mjestu, kod Novih vrata, ali će proći novom rutom - Liburnskom obalom te će kroz Perivoj gospe od zdravlja ući u Grad. Prva stanica je Forum, a mjesto parkiranja Trg.

- Pozornica će biti kod Arheološkog muzeja. Maškarane povorke predstavit će svoje kolektivne maske i program pred žirijem, a važnu ulogu imat će i voditelji koji će motriti i birati pojedinačne maske. Bit će to uigrani dvojac s Radija 057 Prte i Davor uz DJ-a Dabija. Povorka se nakon toga neće razići nego se nastavlja prema Trgu gdje će biti maškarana zabava, navodi Petra Bartulović iz RMC-a kojem je povjerena organizacija događanja. 

Na Trgu će svirati i pjevati Zaratino bend kao uvertira proglašenju najboljih maski koje će biti nagrađene. Prijave za sudjelovanje na Velikoj karnevalskoj povorci preuzmite na ovoj poveznici i dostavite na e-mail: petra@rmc-zadar.com. Više informacija potražite na facebook stranici.