ZADAR- Tuna, Sushi & wine festival koji se četvrte godine održava u Zadru kao najpotentnija turistička manifestacija u zimskom periodu, zakazan je od 2. do 11. veljače.
Iz TZ Grada objavili su program udarnog vikenda koji će se nastaviti kroz Tjedan specijaliteta od tune i plave ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

Svečano otvorenje festivala bit će ujedno Gala večera u Arsenalu s glazbenim i scenskim programom uz Luku Bulića i band Jeremiaha.   Umjesto rezanja tune, kao nova atrakcija večeri najavljen je performance izrade skulptura od leda u izvedbi japanskog majstora Kazuyuki Nihashi.

Program za javnost počet će u petak izložbom fotografija prigodne tematike u Kneževoj palači, nastavlja se u subotu na Narodnom trgu s manifestacijom japanskih borilačkih vještina. Tijekom vikenda u atriju palače Cedulin priredit će se prvi eno - gastro sajam u kućicama koji će pratiti glazbeni program.

Festival će imati i svoj stručni kroz edukaciju i stručnu izobrazbu chefova zadarskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. To će pratiti i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole.