ZADAR- Prepun Arsenal sinoć je više od dva sata gorio u Apokalipsu Darka Rundeka i njegovih glazbenika.

Bio je to jedan novi i drugačiji Rundek koji je zadarskim obožavateljima pružio vrhunski glazbeni, ali teatralni ugođaj. Zadar je mjesto završnice njegove turneje Apocalypso Now povodom 20 godina od izdavanja albuma Apokalipso u čemu je sudjelovao veliki tim glazbenika, ali i ljudi iza scene koje je Rundek redom predstavio zadarskoj publici. Istina da je Izabel najdraža među njima dobivala posebne pozdrave, a da je zvijezda pozornice bila mlada saksofoniostica Ana Kovačić, vršnjakinja s izdavanjem albuma Apokalipso.

Na kraju su to bili sve likovi iz stripova, a sam Rundek predstavljen je kao Pinokio. Međutim, bio je koncert socijalno angažiranog naboja, iskrenih osjećaja i pjesama koje žive vječno - od Haustora do zrelog pjevača koji se, unatoč svojim malim porocima na sceni, pokazuje u odličnoj kondiciji. I dok je završavao jednu, Rundek je uzmao gitaru i prelazio na drugu stvar.

S Rundekom autorom, pjevačem i glumcem, te glazbenikom koji komunicira s publikom, a da joj ne podilazi, na sinoćnjem koncertu sinoć su pjevali i plesali Zadrani svih generacija. Očevi, kao što je Šime Škrokov doveo svog sina da upozna pjevača s kojim je on odrastao. Bilo je jako puno studenata, ali i Zadrana iz onog urbanog, manje vidljivog života grada. Bez sumnje, među njima jedna je osoba u Arsenalu znala sve stihove pjesama od kojih je neke prvi put čula u novoj obradi - Maja Lovrić Milin. Ona je s Rundekom snimila duet "Sve je poznato".

Maja je bila i na zagrebačkoj promociji Apokalipso prije 20 godina koja se u vrhunskoj produkciji (na žalost bez video projekcije) na kraju godine proslavila u Zadru u kojem je to bio koncert godine.

Kako je bilo sinoć u Arsenalu - pogledajte u fotogaleriju našeg Marka Dimića!