U sklopu događanja u Atelieru Benini prošlog je tjedna svoju večer imao Mario Padelin, glazbenik kojega u posljednje vrijeme možemo sve češće vidjeti na manjim koncertima i književnim susretima. U želji da izbjegne formu standardne književne večeri, Padelin je čitav događaj pretvorio u kantautorski koncert, tek povremeno prekidan čitanjem poezije i pričanjem viceva na granici apsurda, a nije izostala ni najava njegove knjige satira „Jednostavna filozofija života", za koju se nada da će početkom sljedeće godine ugledati svjetlo dana.

Tijekom nastupa strogo ograničenog na 55 minuta (jer sve dulje od toga je kako sam kaže „previše za jednog izvođača") mogli smo čuti precizno predviđenih 14 songova, deset minuta čitanja iz knjige novinskih tekstova, samo tri pjesnička uratka i četiri čudna vica. Osim autorskih, Padelin je izveo i po jednu pjesmu Luigia Tenca, Adija Smolara i Drage Mlinarca, a uz pratnju Gorana Kovačevića - Gorna, suradnika iz vremena grupe „Zločesti Reaktor" i set pjesama s njihovog CD-a „Osmijeh za dva lica".

Sve je to očigledno zabavilo publiku koja se sastojala isključivo od Padelinovih prijatelja tako da se stvorila intimna atmosfera u kojoj se zaboravila činjenica da je ovaj događaj ipak bio negdje na pola puta između pjesničke večeri i konkretnog rock-koncerta na kakvom autor nije svirao još od kraja devedesetih. Padelin najavljuje ozbiljniji rad u budućnosti u sklopu svog projekta „Nesebični div" i konačno finaliziranje svih projekata koje je započeo, a koje nikako da dovrši. Osim toga, primjetno je da on sebe uopće ne doživljava kao pjesnika, što nam je ukratko i pojasnio:

- Pjesništvo je u modernom svijetu potpuno marginalizirano i privlači još samo uzak krug entuzijasta. Ne mislim da se mogu nazivati klasičnim pjesnikom, jer ja sam u stvari glazbeni autor koji sve što radi želi prezentirati s ukusom i mjerom, a u isto vrijeme zabaviti onaj uski krug ljudi koji su dovoljno inteligentni da to mogu shvatiti. Znam da će ovakva logika mnoge iznervirati, ali ja čvrsto stojim kod stava da je glazbeni nastup nešto više od pjevanja dalmatinskih napjeva u nekoj zadimljenoj konobi. Svakome svoje, pa tko voli nek izvoli.