Nakon uspješne plesne tango večeri održane u studenom ove godine, Koncertni ured Zadar u sklopu programa Ples u Kneževoj organizira još jednu plesnu večer i to ovog petka 8. prosinca u 20 sati. Prvi je to u nizu adventskih događanja koja nas očekuju u Kneževoj palači.

Milonga u španjolskom jeziku, uz ostala značenja, označava i „mjesto gdje se pleše tango", te u svojoj široj primjeni odnosi na „plesnjake" odnosno večeri okupljanja za plesanje isključivo tanga. Tango je svojom bogatom poviješću nastavši u Buenos Airesu u Argentini, prenesen u Pariz na početku 20.st. te se do danas proširio na veći dio svijeta i postao jedan od najprepoznativljijih oblika plesa u paru uopće.

Tango večer i ovoga put obogatit će članovi Tango kluba Zadar koji su svojim predanim dugogodišnjim radom svoje umijeće tango pokreta već u više navrata prezentirali zadarskoj javnosti.

Do kraja 2017. godine u sklopu programa Ples u Kneževoj publika će imati priliku sudjelovati u još jednoj božićnoj plesnoj večeri, ovoga puta Salsi, 23.12. s početkom u 20 sati, a u sklopu programa Klub u Kneževoj već sljedećeg četvrtka, 14.12., također u 20 sati očekuje nas koncert funky jazz benda Oogroovay.

Cijena ulaznice za Tango večer je 20 kn. Prodaja ulaznica: od 6.12. - od 11 do 13 i 18 do 20 sati na Info pultu Kneževe palače.