Iz "kuhinje" Glazbenog studija Libreto svjetlo dana ugledao je novi glazbeni spot za skladbu "Sanjajte", snimljen na zagrebačkom Gornjem gradu za program Dječje televizije, a prikazivat će se će se na mnogim tv postajama (CMC, RTL kockica, Jabuka tv, Klasik tv...).

Skladba je nastala za potrebe dramsko-plesne predstave PU Gesta, u suradnji s Nenom Jurišić, plesačicom, koreografkinjom te plesnom pedagogijom. Tekst potpisuje Nena Jurišić, glazbu Renato Babić, ujedno i oblikovatelj aranžmana, a Libretice svih dobnih skupina su je otpjevale divno i upečatljivo, u novom outfitu za koji je zaslužna gđa Marijana Jerić.

- Spotom smo jako zadovoljni. Dječica su sve odradila na svoj način - toplo, mekano, čisto, nadahnuto, dirljivo.... Ova se pjesma kod nas na probama pjeva punim srcem i smatramo da se to itekako čuje na audio snimci, baš kao što se vidi i na spotu, u kojemu curke i dečki lijepo i izražajno pjevaju, plešu i glume. Ponosni smo na sve njih, a i oni sami na sebe. I ove će godine naći na CD-u i DVD-u Top liste Dječje TV sa skladbom Zovem se ljubav, zajedno sa zborovima i pjevačima iz čitave zemlje, što je za nas itekakav uspjeh, ističu Ivana Begović Habuš i Dinko Habuš, umjetnički voditelji.

Istodobno s objavom novoga spota za Libretiće, tri su solistice iz Libreta posjetile Zagreb i tamo predstavile svoj Grad i Županiju na Međunarodnom solističkom pjevačkom natjecanju Čarobna frula. Tamo su "odmjerile snage" s brojnim pjevačima i pjevačicama, njih preko stotinu, iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore, Malte, Bugarske i Rumunjske. Katarina Mikulec predstavila se sa skladbom "Zadarska bajka" (Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Renato Babić), a Antea Jakešević i Ena Nimčević sa skladbom "Ona je anđeo"(Ivana Begović/Ivana Begović/Renato Babić, produkcija Ivan Grancarić). U Zadar se nisu vratile praznih ruku: treća i druga nagrada doputovale su zajedno s njima.

- Na Međunarodnom dječjem festivalu bilo je - čarobno, baš onako kako i govori sam njegov naziv. Poslušali smo izuzetno puno sjajnih glazbenih točki, promatrali kako sve to što mi radimo zvuči i izgleda kada se posla prime mentori iz drugih gradova i zemalja... Da su imali dobru pjesmu i da dobro pjevaju - to se već podrazumijevalo. Bilo je tu predivnih kostima, koreografija, sjajno osmišljenih scenskih nastupa, puno rekvizita, pratećih plesača... Kao pravi mali dječji Eurosong. I nama i našim curkama ovo je bilo jedinstveno iskustvo - naučili smo puno toga, a uz to se još i sjajno zabavili te osvojili dvije vrijedne nagrade za svoje nastupe, kažu umjetnički voditelji.

Niti odjevne kombinacije nisu bile prepuštene slučaju: zadarske su se predstavnice pojavile u opravicama autorica Ade Duke i Kate Jakešević - Katarina Mikulec nosila je na sebi kreaciju nadahnutu zadarskim Morskih orguljama (Ada Duka), dok su Ena Nimčević i Antea Jakešević inspirirale Katu Jakešević za njihove jedinstvene odjevne komade.


View on YouTube