Od 27. do 29. travnja sljedeće godine održat će se Zrmanja Adventures festival, turističko- sportska manifestacija koja za cilj ima afirmirati oblike sportskog, seoskog i izletničkog turizma, a posebice predstaviti prostor južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe sa svim svojim pritokama, te krša s njegovim potencijalom. Festival će se sutra predstaviti na katamaranu Jeredam u Marini Zadar.

Zrmanja Adventures festival nema smisao samo za afirmaciju prostora i posebnih oblika turizma, odnosno ekonomskog razvoja i reanimacije posrnulog gospodarstva, već šalje i značajnu poruku zaštite netaknute prirode i svega onoga što ona nudi. Stoga će u 2018. biti organiziran pod sloganom "Zaštititmo Zrmanju i njene pritoke". Njenom devastacijom, nebrigom, zapuštenosti, zasigurno se neće stvoriti dodatna vrijednost, već kompromitirati sav potencijal bukovačkog krša.

Kroz svoju izvedbu Stand Up Paddle štafete, Traila Tri Rijeke i Rafting regate festival će pokazati svu ljepotu i vrijednosti prostora. Organizator Zrmanja Adventure festivala je Riva Rafting Centar, uz potporu Grada Obrovca i Turističke zajednice Grada Obrovca.