ZADAR- Prošlogodišnji finalisti Supertalenta i Golden buzzer Martine Tomčić A.K.A. Crescendo, odlučili su se u novom video spotu pokazati u posve drugačijem svjetlu! I ne samo to, već su udružili snage s pobjednikom Supertalenta Petrom Brunom Basićem. Radi se o obradi pjesme s uvodne špice popularne serije History Channela - VIKINZI! U snimanje su bili uključeni brojni statisti, posebna kostimografija, originalna scenografija i frizura te čak dvije životinje - konj Lady i ćuk Franko!

Studentska a cappella grupa, A.K.A. Crescendo je htio pokazati svoju drugu stranu te je umjesto klasičnog videospota prikazao pravu vikinšku priču.
Iako su baš Vikinzi ti koji su kroz čitavu povijest unosili ljudima strah u kosti, ne možemo osporiti da su imali i onu ljudsku stranu te rituale i obrede koji dokazuju da su uistinu bili jedni od najkrvoločnijih ali i najhrabrijih ljudi kroz povijest. Ovaj video spot pokazuje baš tu drugu, ljudsku stranu. Naime, prema povijesnim podacima, Vikinzi su pred dolazak velikih neprijatelja ili pred odlazak u osvajanje novih nepoznatih teritorija svečano žrtvovali svoje najbolje ratnike bogu Odinu i ostalim bogovima. Vjerovali su da što je veća žrtva, veća su i izgledi za pobjedu!
Za režiju i montažu je zaslužan Igor Goić, s njim je iza kamere bio i Vladimir Miketa, a za kostime i makeup pobrinule su se Marijana Bošnjak i Katarina Katavić.

A.K.A. Crescendo se zahvaljuje svojim sponzorima bez kojih snimanje ne bi bilo moguće: Zadarskoj županiji, gradu Benkovcu i Ninu, Beach baru Mavra,, Yachting bar, Fitness clubu Popaj, Donat design, Bodulo d.o.o., Autoškolama Forum, Frizerskim salonima Bellissimma i Romilda te Panza p.r.n.g. i Petani p.r.n.g.


View on YouTube