Iz TZ Zadra priopćeno je kako je na otvorenju Adventa bilo oko deset tisuća Zadrana koji su  sinoć ispunili prostor Trga Petra Zoranića i Trga Pet bunara.

Tvrde i kako je to bio dosad neviđeni adventski spektakl u Zadru koji je daleko nadmašio sva dosadašnja izdanja „Adventa u Zadru", ili najmasovnije ovogodišnje okupljanje Zadrana i svih gostiju grada koji su stigli na program otvaranja. Iako je koncert Ivana Zaka počeo nešto iza osam sati, već sat ranije nije se fizički moglo proći zadarskim trgovima, a kada je koncert počeo - euforija, navodi se u objavi za medije.

„Moja je veza sa Zadrom neraskidiva i posebna. Publika me nosila od prve pjesme. Bio sam i prošle godine u Zadru, ali ovo je bilo nešto posebno. Prava čarolija", izjavio je Zak za PR službu  TZ Grada.

 Zagrijavanje je počelo nešto iza 18 sa popularnim i sjajnim zadarskim animatorom i zabavljačem Igorom Jelenićem Totom koji je s bine u društvu zadarskih mališana podizao temperaturu ionako vruće večeri, a potom se dogodila adventska fešta, koncert i vatromet kakve Zadar ne pamti.

Program „Adventa u Zadru" nastavlja se danas događajem za djecu i mlade: od 10 do 13 sati na Trgu Pet bunara gledat će se polusatna predstava Kazališta lutaka Zadar na temu Božića pod nazivom „Koliko je duga jedna priča". Slijedi bogati animacijski program za djecu uz blagdanski facepainting - crtanje božićnih detalja na lica, kao i druženje sa zabavnim kostimiranim animatorima. Bit će tu sestre Annai Elsa iz omiljenog „Snježnog kraljevstva", potom pčelica Carpy. Također, svi su pozvani na kreativnu radionicu izrade božićnih čestitki i ukrasa. U isto vrijeme od Trga Petra Zoranića do Kampo Kaštela kreće se mađioničar koji će hodati na štulama, izvoditi magične trikove, modelirati balone i poklanjati ih djeci. Drugi ulični izvođač ima nekoliko atraktivnih točaka: fire show, hodanje na kugli, žongliranje i ples na svili. Nije to sve: od 17 sati na Trgu Petra Zoranića slušat će se blagdanske pjesme, od 18 do 19 sati nastupa Plesna škola „Zara" uz zumba ples, a od 20 sati je vrhunac subotnje adventske groznice s koncertom jastrebarskih tamburaša „Begini". Nakon koncerta od 22 sata nastavlja se prigodni DJ program.

Kampo iluzija

„Kampo KAdvent" također nudi subotnji jutarnji doživljaj. U suradnji s Muzejom iluzija ove subote, kao i svake do 30. prosinca, a nedjeljama 3., 10. i 17. prosinca na otvorenom prostoru Perivoja Gospe od Zdravlja, može se uživati u popularnim didaktičkim XXL igrama „Hanoi tornjevi", „Mastermind" i drugim igrama za djecu i odrasle. Muzej iluzija osigurao je veći broj ulaznica koje posjetitelji osvajaju kroz razne igre i sudjelovanjem na kvizovima.