ZADAR- Na otvaranju Adventa nastupit će Ivan Zak s kojim su Zadrani na Trgu ušli u novu  2017.godinu.

Zašto isti pjevač, pitali smo u TZ Grada Zadra koja je organizator programa adventskih događanja kao i javnog dočeka Nove godine. Iz jednostavnog razloga što smo se iznenadili kako su ga Zadrani primili prošle godine pa smo odlučili ponoviti njegov nastup. A bio nam je i povoljan aranžman jer smo u paketu dobili odlične tamburaše koji su hit u Zagrebu, a na Adventu u Zadru nastupi će idućeg dana, pojasnio je Ante Galić, zadužen za odnose s javnosti i marketing u uredu TZ Grada Zadra.
Ivan Zak je, sudeći prema pronađenom plakatu i u medijskom aranžmanu Večernjeg lista koji je Zadar proglasio pobjednikom turističke patrole.
Advent u Zadru otvara se za dan Grada i premda je tim povodom najavljen nastup Zaka na Trgu Petra Zoranića, u programu kojeg je objavio Grad Zadar, taj se koncert ne navodi kao građanima za dar.
Program Adventa bit će ovih dana objavljen kao i lani na posebnoj web stranici TZ Grada. Ono što je objavljeno kao najava , već su definirani nastupi Nene Belan i Mie Dimšić. Ostali su domaći izvođači. Iz TZ Grada najavljuju „nikad raskošniji, nikad bogatiji ili ljepši blagdanski program kao ovog „Adventa u Zadru" od 24. studenog do 1. siječnja.
Zadrani će uživati na ulicama i trgovima Poluotoka na kojima će ih dočekati božićna atmosfera, gastro delicije, kuhano vino, koncerti i plesanjaci, svakodnevna zabava za djecu te pravi blagdanski šušur na mediteranski način. Ukratko, veselje na svakom koraku od centralnog mjesta Trga Petra Zoranića gdje će se smjestiti blagdanske kućice, do Kalelarge i Foruma koji će i ove godine zablistati prigodnim svjetlosnim ruhom, navodi se u objavi koja bi trebala privući Zadrane i goste Grada na Poluotok.