U četvrtak, 9. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa održat će se koncert electro-jazz benda CHUI s početkom od 20 sati.

Početak je to niza događanja u Kneževoj palači u organizaciji Koncertnog ureda Zadar u sklopu kojega će se odvijati tri vrste programa: Mladi u Kneževoj, Ples u Kneževoj i Klub u Kneževoj.

Prethodne dvije subote na Narodnom trgu Koncertni ured Zadar održao je promociju ovih događanja. Prvu su otplesali tango plesači i najavili Ples u Kneževoj, a drugu je odsvirala Gradska glazba Zadar te najavila Mlade u Kneževoj.

Koncert koji će se održati u četvrtak na najbolji način najavit će Klub u Kneževoj, program koji će kroz godinu donositi koncerte različitih vrsta klupske glazbe, od jazza preko bluesa sve do world music-a.

Chui je neobični hrvatski kvartet koji njeguje specifičan glazbeni stil kojeg karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock n roll-om. Članovi banda-a su: Toni Starešinić - klavijature i elektronika, Vojkan Jocić - saksofon i elektronika, Ivan Levačić - bubnjevi i Konrad Lovrenčić - bas.

Mladi glazbenici su ove godine snimili album s Jazz orkestrom HRT-a koji su premijerno predstavili u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te su snimili pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac koja je već od mnogih medija proglašena pjesmom godine.

Ulaz na koncert je slobodan.