Kad je u pitanju organizacija karnevala ili dočeka Nove godine, Turistička zajednica Grada Zadra redovito se oglašava među zadnjima u Dalmaciji i šire. Manje od dva mjeseca uoči dočeka ne zna se tko će zabavljati Zadrane niti koliko će se na samu organizaciju dočeka potrošiti. Iz drugih izvora procurilo je tek da će Zadranima ove godine opet pjevati Tomislav bralić i klapa Intrade. Umjesto Ivana Zaka, koji je Zadrane uveo u Novu godinu na Narodnom trgu, ove će godine nakon Intrada pjevati šibenski slavuj Marko Škugor, prvi tenor "Klape s mora", koja je s pjesmom "Mižerja" nastupila na Eurosongu.

Zna se i to da će program biti organiziran na četiri pozornice, kao prošle godine, no tko će tamo nastupati tek će se vidjeti. Ante Galić, stručni suradnik TZ za promidžbu i odnose s javnošću, kaže kako se o dosta stvari još pregovara, a sve ovisi i o novcu koji će se za tu priliku izdvojiti.

Istovremeno, drugi dalmatinski gradovi, pa i manje sredine u Zadarskoj županiji, već su objavili detaljne programe. U Splitu će na Dočeku zabavljati Mjesni odbor, JOLE & bend i Gustafi. U sklopu odabrane ponude organizirati će se i Doček nove godine za djecu na Staru godinu u 12 sati, na kojoj će također nastupiti Jole. Turistička zajednica grada Splita osigurava financijska sredstva u iznosu od 450.000 kuna.

U Dubrovniku će kao uvertiru dočeku Nove godine 30. prosinca koncert prirediti the Frajle, a Dubrovčane i njihove goste u novogodišnjoj noći na Stradunu zabavljat će Dino Merlin, Pravila igre i Songkillersi. Tradicionalno, na prvi dan nove godine Dubrovački simfonijski orkestar izvest će prigodni program točno u podne na Stradunu.

U Novalji će se Nova godina čekati uz koncert Zorice Kondže i Cabaret banda na Trgu bazilike, a u Gospiću u grijanom šatoru nastupaju domaći bendovi Agonicell, Tajno ime, Gloria, Likosi i Starmali. a iz Vira bi danas trebala stići potvrda o nastupu Giuliana.

Bez obzira na imena, doček na Narodnom trgu svake godine je dobro posjećen. Hoće li na drugim punktovima biti zadarske snage, klape ili neko veće ime, saznat će se naknadno.