KUD Bleke i Konji u subotu će organizirati - najskuplji klapski koncert ikad!

- Na ovaj koncert je strogo zabranjen ulaz. U prodaji su samo četiri (4) ulaznice, po cijeni od 1.640 kn svaka, čime zatvaramo financijsku konstrukciju. Samo četiri sretnika bit će nazočna koncertu i postati dio dokumentarnog filma izvedenog iz istog. Svaki eventualni pokušaj ulaska spriječit će zaštitari. Obvezujemo se tijekom cjelodnevnog koncerta zaštititi kulturnu baštinu od prostitucije, poručio je predsjednik Udruge Enio Meštrović.

Klapske susrete naziva "Povratak iskonu" KUD Bleke i Konji organiziraju od 2003. godine. Do sada su gosti susreta bili perjanice klapske pjesme i najveći zaštitnici iste, redom klapa Fortunal, Crikvenica, Vokalisti Salone, Sinj, Pučki pivači iz Vranjica, Pučki pivači iz Prvić Šepurine, te posljednji Pučki pivači iz Vrbanja sa otoka Hvara (čuvari crkvene baštine 500 godina za križem).

Ove godine Bleke i konji ugostit će klapu "Vinčace" iz Novog Vinodolskog, uzastopnog pobjednika festivala u Omišu zadnje tri godine. Njihova predanost autohtonom izričaju i neskretanje u komercijalu donijela je izričaj svojstven putovanju u prošlost bez zatvaranja očiju. Gosti njihovog koncerta su zadarska klapa "Munita", pobornici istog načina pjevanja, te gosti iznenađenja.

Za iskrene ljubitelje i poznavaoce klapske pisme, poručuju Bleke, bit će organizirana nagradna igra (dva puta po dvije ulaznice). Koncert će se održati na Bokanjcu, u subotu 21.10. 2017. godine, sa početkom u 14 h.