U subotu u večernjim satima ispred upravne zgrade JU NP Paklenica obilježena je treću godinu za redom Međunarodna noć šišmiša. Obilježavanjem Međunarodne noći šišmiša diljem svijeta podiže se svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša.

Na obilježavanju se okupilo 70-ak djece i roditelja kako bi naučili nešto o šišmišima i pridonijeli njihovoj zaštiti. I ove godine djeca su mogla birati aktivnosti u kojima će sudjelovati, tako da su crtala i bojala šišmiše, izrađivala šišmiš-maske, origami šišmiše i sl.

- Ove godine smo pripremili i dvije kućice za šišmiše, a djeca su ih uz pomoć djelatnika Parka i volonterki Ines i Lucije sastavljala i bojala, te postavila na stabla. Biologinja Ivana Adžić održala je zanimljivo predavanje o šišmišima i naučila djecu i odrasle što sve muči naše šišmiše i kako im mi možemo pomoći. Nakon predavanja organizirali smo i potragu za šišmišima pomoću bat detektora, osluškujući njihove zvukove, informirali su nas iz NP Paklenica.

Jedna od poruka koju su djeca napisala glasila je „Volim šišmiše. Šišmiši jedu komarce i tako nas štite po noći!". Čuvajte naše šišmiše i posjetite nas i sljedeće godine!, poručuju iz Parka.