Koncertom grupe Vatra i ispijanjem posljednjih zaliha domaćeg piva, sinoć je na Rivi završio Craft Beer Festival. Virovitički rock bend ove godine slavi 18 godina rada na glazbenoj sceni, a u Zadru su, jednom od prvih gradova u kojem su nastupali kao mladi i neafirmirani bend, ovom prilikom prvi put uživo izveli novi hit Sekvoje. Ivan Dečak pohvalio je izvrstan izbor od čak 50 vrsta domaćih piva predstavljenih u sklopu Craft Beer festivala, a kao ljubitelju morskih specijaliteta, iznimno mu se svidio i burger od tune.

Taste and Travel Festival održava se od 24. do 30. kolovoza, a njegov integralni diio bio je Craft Beer Festival. Zadranima i turistima predstavili su se domaći pivari s pivima po popularnim cijenama od 15 i 20 kuna. Jedan od organizatora Jakov Kolega jutros kaže kako se prodalo više od 90 posto piva, kojeg zasigurno ne bi bilo dovoljno da je manifestacija potrajala još jedan dan.

- Svi su zadovoljni, mi kao organizatori zbog velikog odaziva građana, građani koji su bili zadovoljni vrhunskom ponudom piva i pivari, koji nisu očekivali ovakav uspjeh. Pivari su najavili dolazak i dogodine, s još većim količinama piva i raznovrsnijom ponudom, a mi smo preuzeli obvezu organizacije još jednog izdanja Craft Beer Festivala, kaže Kolega.

Ni ove godine, kao niti prošle dvije, unatoč velikim količinama ispijenog alkohola, nije zabilježen niti jedan incident.