Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku manifestaciju " Dani Slavonije, Domaće je Domaće u Zadru" od 14. do 19. kolovoza na zadarskoj rivi. Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće"), kao i bogatu gastro ponudu, Slavonci će prezentirati tradicionalne zanate. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji, samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori.

Posjetitelji koji dođu na rivu moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije četiri godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.