U četvrtak, 10. kolovoza s početkom u 21 sat, u prostoru novootvorenog Atrija palače Cedulin u Zadru nastupit će hrvatska pjevačka diva Radojka Šverko uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina. Ulaz na koncert je besplatan!

Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva, rođena je 9. travnja 1948 u Pazinu. Poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Radojka Šverko se po prvi put javila na Splitskom festivalu 1970. s velikim hitom "Kud plovi ovaj brod" Esada Arnautalića, kojeg je u alternaciji pjevala velika italijanska zvijezda Sergio Endrigo. Na festivalu u Rio de Janeiru 1970. za izvedbu pjesme "Svijet je moj" kompozitora Alfija Kabilja dobija priznanje "The Most Outstanding Performance", čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon čuvene Janis Joplin.

Ove godine obilježava 50 godina umjetničkog djelovanja. Živi u Rijeci i sada uglavnom nastupa u manjim crkvama sa sakralnim programom, ali običava nastupati i na većim pozornicama uz pratnju orkestra ili svog benda pod vodstvom prof. Vladimira Babina. Njezin životni moto je uvijek ići dalje, voljeti i pjevati do zadnjeg zrna snage i dok god je publika bude željela.

Kud plovi ovaj brod, Svijet je moj, Meni je ljubav sve na svijetu bila, Još mirišu kušini, Ti si ruža, Ave Maria, Deep River, Bridge Over Troubled Water, People, Ništa nova, ništa nova, Ljubim te do bola , Život moj, samo su neke od moćnih i vrhunskih interpretacija jedinstvene Radojke Šverko.