Vlajternativa festival Benkovac ove godine nudi još jedan koncertni spektakl u kolovozu. U subotu 12. 8. na platou ispod Gradske knjižnice nastupit će Bambi molesters, Cold snap (Varaždin), Essence (Split), Kosturi (Split), Krlja (Samobor), Petar Punk (Bjelovar) i She loves Pablo (Zagreb). Kako kažu organizatori - "bendovi su izabrani na naš jedinstven, spontan, profesionalan način i formulu koja nikome od nas nije jasna".

- Vlajternativa je glazbeni megaspektakl Bukovice i Ravnih kotara, projekt "umjerenog napretka u granicama zakona", ilegalni pokret otpora dosadi koji se bori protiv mrtvila na koncertima i mrtvila uopće. Pokret za koji mi volimo reći da motivira ljude koji osjećaju potrebu da iz trpnog prijeđu u aktivno stanje i da na ovaj ili onaj način sudjeluju u onome što se oko njih događa, kažu u svom pozivu iz Udruge Vlajter-ego Benkovac.

- Vlajternativa u suštini je koncert s bendovima, ali nama kreatorima je puno više. Vlajternativa je odjek, krik, nada, otpor, stav, simbol, čaša vina, ideja, želja, prijatelj, predstava, piće za mladiće, ograđivanje, škropljenje svog reda i kreiranje svog mišljenja, spika, prijatelj, muzika, težnja, žanr, - naš film. Vlajternativa je reprodukcija svega toga. Mi smo se pomirili da se nismo pomirili sa životom i stanjem u svojem gradu i prisutni smo koliko god možemo u stvaranju scene koja ima nešto drugačije za ponuditi. Jer smo skup ljudi sa svojim mantoštinama koje ne bi i ne mogu proći svugdi, ističu.

Vrata se otvaraju u 19 sati, a umjesto ulaznica primaju se dobrovoljne donacije u maksimalnom iznosu od 50 kuna.