ZADAR - Studentska vokalna skupina A.K.A. Crescendo na putu je prema New Yorku.

Ako uđu u veliko finale najvećeg svjetskog a cappella natjecanja, bit će to svjetski uspjeh zadarskih studenta. Već i to što su izabrani u polufinale kao jedna od četiri grupe izvan Amerike, vrhunac je njihovog postojanja i pjevanja.   

Od Šime Mračića „glasnogovornika" A.K.A. Crescendo doznajemo kako je u igri bilo 70-tak kandidata, nakon što su Amerikanci prvi put otvorili to natjecanje na kojem sudjeluju studenti s njihovih sveučilišta. - Na adresu The Open-a poslali smo prijavu, predstavili se s miksom stranih i domaćih, sporijih i bržih ritmova, kazao nam je Šime. 

Ovih dana su dobili vijest koja ih je uzdigla do visina. Mi smo za nju čuli nakon što su se zadarski studenti predstavili na Trgu Petra Zoranića, gdje su oduševili Zadrane i turiste na nastupu u sklopu Zadar classic open air festivala.

Uz A.K.A. Crescendo za veliko finale u najpoznatijoj koncertnoj dvorani na svijetu, Carnegie Hall-u, borit će se a cappella grupa iz Velike Britanije (NoVi), Australije (Drums of War) i Gruzije (The Quintessence).

- Malo smo poslušali konkurenciju. To su gotovo profesionalne skupine koje uglavnom imaju jazz izričaj, ističe Šime Mračić. 

Prije nego li osvoje New York, zadarska skupina putuje u Graz. - U Austriji se sredinom srpnja održavanja najveće a capella natjecanje u Europi. Tamo ćemo vidjeti gdje smo i s kim se mjerimo, kazao nam je Šime u najavi sudjelovanja na Vokal Total - International A Cappella Competition.

Do tada pjevaju i nastupaju gdje ih pozovu. Novac koji dobiju ide u zajedničku blagajnu jer putovanja su skupa. No, nemaju se namjere profesionalizirati. - Mi ćemo ostati studentska skupina u želji da i druge studente potaknemo da iskažu svoje talente i ostvare svoje snove, poručio je Šime Mračić, koji nije znao brojčano na koliko im je pjesama narastao repertoar. Ali pouzdano zna da im je prva bila Terca na tišinu i da je portal 057info prvi, prije četiri godine objavio spot kojim je počelo njihovo putovanje po Svijetu.