Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru tradicionalno, već 12. godinu zaredom organiziraju Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora objedinjenog pod nazivom GASTRO STOL 2017.

Festival se održava od 2. do 4. lipnja u kraljevskom gradu Biogradu na Moru na rivi - Obala kralja Petra Krešimira IV. Svečano otvorenje Festivala započinje defileom u petak 2. lipnja u 19:30 sati. Na samoj rivi posjetitelji imaju priliku vidjeti kako se pripremaju mnoga tradicionalna dalmatinska i kontinentalna jela poput fritaje od 2 tisuće jaja, poljičkog soparnika, prisnaca promjera jedan metar, rižoto od morskih plodova, pašte - fažol, ćobanca, neretvanskog brudeta od jegulja i mnogih drugih jela.

U tri dana vrhunske zabave tako će se za svakoga naći po nešto pa će tijekom tri dana trajanja manifestacije nastupati razni ulični zabavljači, klape će promenadno pjevati na rivi među posjetiteljima kako bi im približili dio dalmatinske tradicije, a na dvije pozornice na rivi izmjenjivati će se poznati hrvatski glazbenici: Maja Šuput, Gustafi, Učiteljice, Marijan Ban i Dikatatori, Jakša Jordes...

Manifestacija je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Navratite ovaj vikend u Biograd na Moru i uživajte u mirisima i okusima delicija koje će prezentirati svaki kutak Lijepe Naše, ali i internacionalne kuhinje gdje će na glavnom mulu u petak svoju kuhinju predstavljati prijateljski gradovi Grada Biograda na Moru. Dopustite svim svojima čulima da uživaju na Gastro stolu u Biogradu na Moru!