Nakon već tri osvojene titule, od početka suradnje s Croatia filmom i Dječjom televizijom, Dječji zbor LIBRETIĆI iz Zadra predstavio se i u novoj, 2017. godini, sa svojom prvom od dvije pjesme namijenjene Top listi, na kojoj su se već višestruko dokazali.

Ovoga se puta radi o skladbi pod nazivom ZOVEM SE LJUBAV. Autorski je tim isti: Ivana Begović Habuš, Dinko Habuš te Renato Babić, njihov stalni suradnik za kojega uvijek imaju samo riječi hvale.

"Nakon nagrade na Festivalu SVJETLOST DOLAZI u travnju ove godine s autorskom skladbom NOVO SRCE te prolaska naše, također autorske pjesme pod nazivom PJESMA CVIJEĆA na dječju inačicu slavnoga Splitskog festivala koji nas očekuje 9. srpnja na Prokurativama, izuzetno nam je drago da je i ovaj preslatki spot doživio svoju YouTube, a uskoro i televizijsku premijeru.

 


View on YouTube

ZOVEM SE LJUBAV pjesma je koja je nastala sasvim prirodno i spontano, u igri s našim mališom, Zanom Sergejem, a budući da je i njemu i našim LIBRETO klincima odmah "ušla u uho", Dinko i ja smo "jednoglasno odlučili" učiniti "prepjev" za našu drugu, zapravo proširenu obitelj. Zaista vjerujemo u svaki izgovoreni stih te pjesme - mi osobno nastojimo svaki dan živjeti i disati ljubav, stvarati iz nje i vođeni isključivo njezinim tempom i dinamikom te smatramo da je upravo ona dominantna emocija kojom bi trebao biti duboko protkan svačiji život kako bi on sam ispunio i doživio svoj puni smisao, potencijal i puninu. LJUBAV stoji ispred imena i prezimena svakoga djeteta na ovom svijetu, ona je neizostavno utkana, od samoga rođenja, u svaku poru našega bića, i nema imenice kojoj bi mogli zasluženo "pridjenuti" više epiteta od te, koju namjerno stalno pišemo tiskanim slovima, od prvoga do zadnjega. I nema veće sreće, radosti i ljubavi nego biti okružen dječicom svaki dan koji i jesu LJUBAV sama, u njezinom najčišćem i najautentičnijem mogućem obliku. Mi smo, zapravo, dvoje veoma privilegiranih ljudi koji svakodnevno od njih iznova uče i podsjećaju se kako je jedino ispravno na ovome svijetu stalno težiti biti "brižan, pažljiv, dobar, plemenit, sladak, duhovit...", kao i sve ostalo o čemu pjesma govori!" zaključuje Ivana, jedna od voditeljica popularnih Libretića, te nastavlja u istom, veselom i ponosnom tonu:

"U snimanje spota za skladbu ZOVEM SE LJUBAV uključili smo obje zborske grupe, i stariju i mlađu, kao i naše najmlađe Libretice, Labosice, koje su se, nimalo slučajno, pojavile u ulozi anđelaka. Iako je na setu bilo prisutno oko 50 - ero djece, sve je funkcioniralo savršeno. Djevojčice su dobile i nove zborske opravice koje im je izradila naša draga teta Zuzana. Predivno su pjevale, glumile, točno otplesale prateću koreografiju, i to puno puta za redom, i uz sve se navedeno itekako i smijale, zezale, slikale i sjajno zabavile. Tek su se pomalo požalile da im smeta sunce, no sve su, i unatoč tome, odradile sjajno, poput pravih malih profesionalki, kako ih mi već dugo "od milja" zovemo. Rado su pozirale i fotografu Aleksandru Bonačiću koji ih je revno pratio kroz svoj čarobni fotoobjektiv i na zaista poseban način zabilježio svaki trenutak ovog nama veoma dragoga snimanja. Curke jako vole ovu skladbu i već smo je dosta puta izveli na nastupima, a sljedeći nas očekuje već za nekoliko dana, na KvartArt festivalu, 4.6. od 10:30h. Ova će se pjesma uskoro naći i na Top listi Dječje televizije za tekuću godinu, u konkurenciji pjevača iz čitave Hrvatske, pa ćete za nju moći i glasati na pripadajući telefonski broj, a od ove se godine "računa" i broj pregleda na YouTube kanalu. Do kraja lipnja nam treba izaći i spot za nama osobito dragu, ponovno autorsku skladbu MOJ TATA VOLI ROCK AND ROLL, a o čemu ćemo vas sve također pravovremeno obavijestiti. I ovaj se put nadamo i vjerujemo u najbolji mogući krajnji, godišnji plasman, za oba snimljene skladbe i oba spota." završavaju Dinko i Ivana radosno i optimistično, s još puno planova i projekata ispred sebe koji neizostavno na prvo mjesto stavljaju dječju sreću, radost, entuzijazam, zadovoljstvo sobom i postignutim, te da zauvijek ostanu zaljubljene "u cijeli svijet", životu unatoč i usprkos :-).