ZADAR- Svaki put nakon humanitarnog koncerta Gimnazije Franje Petrića, koji se 11 godina za radom održava u punom kazalištu, čovjek se mora upitati gdje nestanu sva ta talentirana zadarska djeca.

Učenici MIOC-a, jedinstvene zadarske škole, priredili su još jedan glazbeni užitak. Njihovi nastavnici, koji su uvijek šlag na tortu, sinoć su bili malo rastopljeni u izvedbi Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj od Daleke obale. S izborom te pjesme kao da su poručili informatičko - matematičkim genijalcima s primjesom fizike - ova škola uvijek će ostati vaš dom.
Prihod s koncerta MIOC-a namijenjen je pomoći dvojici učenika te škole, što je, na žalost, kap preko čaše životnih uvjeta u kojima ti isti učenici već godinama postižu sjajne rezultate.

Njihovi glazbeni i plesni talenti nisu slučajni. Sve su to srednjoškolci koji u MIOC-u - školi koja misli drugačije, što je njihov slogan, imaju veliku podršku svojih nastavnika u iskazivanju kreativnost i slobode opredjeljenja. I to iz generacije u generaciju. Školski zbor, obnovljen prvašicama, bio je izvrstan u izvedbi Naranče, koju je svojom koreografijom dočarala nagrađivana zadarska plesačica Laura Čerina.

Svoje glasovne sposobnosti, učenici su pokazali u zahtjevnim izvedbama rock i pop klasika ali i poznatih domaćih pjesama poput Tempere, Gdje Dunav ljubi nebo do Apokalipse koju je predvodila bivša učenica Bernarda Klinar, sad već studentica pjevanja na bečkoj akademiji. MIOC ima prvu bubnjaricu Andreu Lemić, Filipa Tomčića s filmskom bojom glasa, Jessicu Atlić McColgan snažnog glasovnog izričaja uz gitaru, Roka Marcelića ali i Roka Mamuta i Daria Ćosića koji su najviše povukli u pratnjama svojih dragih kolegica - pjevačica.

Iznenađenje večeri je bio tročlani bend koji je s izvedbom Era s onog svijata u maniri Leta3, podigao temperaturu u publici. A.K.A. Crescendo bili su gosti kakvi priliče raspjevnim učenicima i nastavnicima MIOC-a.