Veselom povorkom prepunom maštovitih maškara započeli su posljednji dani Paškog zimskog karnevala, najstarijeg karnevala u Zadarskoj županiji.

U povorci je bilo prekrasnih maškaranih grupa - velika grupe mladih sa originalnom maskom Petra Pana, zatim posebne Mona Lise, veseli trolovi, lijepe Bijele vještice i Paunovi, zatim djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani koji su sa svojim roditeljima i tetama bili obučeni u slikare, školska djeca u tradiocionalne fuštane te veliki broj Paškinja i Pažana u paškoj narodnoj pašnji. Paški karneval imao je i svog Donalda Trumpa i Melaniu, posebno zapažena je bila originalna maska ekipe Alo,alo.

Gradonačelnik Paga Željko Maržić predao je ključeve grada novoizbranom princu i po tradiciji poveo prvo paško kolo. U programu su nastupili Freddie Mercury i Monserrat Caballie koji su izveli Barcelonu. Kao gosti ove godine nastupili su članovi Glazbenog društva iz Stankovaca, a članovi KUD-a Družina izveli su tanac u svojim prekrasnim narodnim nošnjama. Po tradiciji, poznato paško kolo svirali su članovi Gradske glazbe Pag.
Organizatori Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag podijelili su i nagrade za maškarane grupe.

Paški zimski karneval nastavlja se danas s Dječjim karnevalskim danom i maškaranim tancima u II Magazinu soli uz klapu Sol.