Otok Galešnjak u blizini Zadra podigao je (ljubavnu) prašinu još prije nekoliko godina kada ga je Google Earth otkrio svijetu. 

Padobranski trojac kojeg čini Amerikanka Amy Chmelecki te Austrijanci Marco Waltenspiel i Marco Fürst objeručke su prihvatili ideju o letu u formaciji iznad otoka u obliku srca te su brzinom svjetlosti doletjeli u Hrvatsku. Iskoristiti jedan jedini dan lijepe vremenske prognoze usred zime bio je najveći izazov. Iako je svojom brzinom otjerala sve oblake i stvorila savršene uvjete za sliku iz zraka, bura se itekako potrudila da ekipa dobro zapamti taj poznati vjetar s Jadrana.

Svoje oduševljenje ovim projektom ne krije ni Amerikanka Amy Chmelecki, koja iza sebe ima preko 16 tisuća skokova, a nedavno je sudjelovala i u obaranju svjetskog rekorda u skoku s padobranom.

- Hrvatska je sve što sam se nadala da će biti. Prekrasna! Nema ništa bolje nego letjeti preko prekrasnih lokacija u društvu dragih ljudi. Iako nam je bura pokušala smrznuti stopala, ruke i uši, dan je bio savršen pa smo i zaboravili da nam je hladno. Ovo je bio fantastičan let. Toliko malih otočića u morskom plavetnilu, a onda u sredini srce. Uvjerljivo jedan od dražih projekata.
Galešnjak je, kako kažu, najsavršeniji otok u obliku srca na svijetu. Prekriven je šumom i pokojom maslinom, a tišina koja vlada na ovom nenaseljenom dragulju pravi je raj.

Glavni pokretač cijelog projekta bila je upravo ljubav u svim svojim oblicima povodom Valentinova. Veliku ulogu u izvedbi imala je i ekipa ADV-a i Zadra.

Videozapis najljepše razglednice za Valentinovo pogledajte na linku.