„Kad nekoga voliš ... tako rijetko osjetiš to" - pjeva velika estradna zvijezda Jacques Houdek na novoj pjesmi koju je predstavio početkom siječnja ove godine. Zvuči kao priprema za Valentinovo 14. veljače u rasprodanom zagrebačkom „Lisinskom", ili kao nova hit pjesma, kakve su uostalom i obilježile karijeru ovog sjajnog zagrebačkog pjevača čiji moćni tenor zavodi nježnošću. Zvuči i kao najava za gala večer u zadarskom „Arsenalu" povodom „Tuna, Sushi & Wine festivala", jer Jacques pamti Zadar i o svojim zadarskim nastupima govori biranim riječima. A nije ga ni bilo već više od godinu dana ...

„Zaista se veselim nastupu. Koncerti u Zadru su mi ostali u lijepom sjećanju, pogotovo ljetni nastup na Forumu kada je sve bilo krcato do rive. Prekrasno je bilo i u malom, ali divnom zadarskom kazalištu koji mjesec kasnije kada je ambijent bio drukčiji, više intimistički, ali je koncert također bio za pamćenje. I ja sam bio posebno raspoložen i nadahnut", govori nam slavni Jacques prije nego što će sjesti u avion za Švedsku. Razlog današnjeg odlaska na sjever Europe je snimanje novog materijala, pa će i novi album - dvanaesti po redu! - vrlo vjerojatno uskoro na diskografske police. Nešto od toga nećemo moći čuti u „Arsenalu", ali ostatak Jacquesove diskografije svejedno je impresivan. „Čarolija", „Kad si sretan", „Živim za to", „Crno i bijelo", „Meni za ljubav", ili više nego dovoljno za sladokusce najboljeg hrvatskog popa.

„Bit će puno lipih stvari za slušati", dodaje pjevač čiji je duet s Terezom Kesovijom „Adeste fideles" uvršten među najljepše otpjevane božićne pjesme po izboru francuskog „Le Podcast Journala", rame uz rame s Pavarottijem, Mariah Carey, Celine Dion i Elvisom.

„Arsenal" je nova Jacquesova zadarska priča, a TSWF poveznica koja ga ne ostavlja ravnodušnim. Sushi je, kaže, jednom probao. Simpatija prema tradicionalnoj japanskoj hrani je rođena, ali tek će u Zadru uz vrhunsku tunu imati priliku probati jelo iz ruku japanskih majstora sushija.

„Nemam predrasuda prema hrani, pa obično sve što je vezano uz nju na ovaj ili onaj način dođe do mene", kaže Houdek uz osmijeh i dodaje: „Zaista sam zahvalan na ovom pozivu. Red je uz dobru hranu i dobro vino slušati i dobru glazbu".