U crkvi sv. Šime  posljednju svijeću Došašća je upalio gradonačelnik Božidar Kalmeta.
U programu Adventa u Zadru, od 20 sati  je bila zabava na Trgu Petra Zoranića uz bogatu gastronomsku ponudu adventskih kućica popraćena je plesnim ritmom zadarskog Syntetica benda uz odlične obrade stranih hitova.

U nedjelju, u 11 sati zasvirat će još jednom odlična Gradska glazba s maestrom Draženom Habušem na čelu.
Od 18 sati predstavit će nam svoje tradicijske plesove KUD Zadarski tanac. Već je poznato nastojanje i uspjeh KUD-a Zadarski tanac u očuvanju folklorne tradicijske kulture i baštine. Na 4. adventsku nedjelju, odrasla i dječja skupina kao i glazbeno instrumentalna skupina KUD-a izvest će pjesme i plesove iz zadarskog i trogirskog kraja, plesove otoka Silbe kao i Stare splitske plesove.
Od 20 sati nastupit će bend Funky sisters. "Funky Sisters" osnovan je na poticaj profesora Dražena Habuša, voditelja gradske glazbe, za potrebe Adventa u Zadru. Naglašava prof. Habuš kako uziva svirati s mlađom generacijom zadarskih glazbenika te bi mu bilo drago da bend nastavi suradnju i nakon adventa. Bend je okupljen od mlađih članova gradske glazbe ali i vanjskih clanova (gitarist, bas gitarist , bubnjar). Cilj benda je osvjeziti zadarsku glazbenu scenu drugacijim zvukom i repertoarom.

Članovi benda su Dražen Habuš-klavijature/vokal, Anđelo Parić-gitara/vokal,Mateo Matulović-bas gitara, Frane Belinić-bubanj, Josip Milković - alt sax, Marino Perović-tenor sax,Samuel Mršić- truba i Bruno Dugopoljac-trombon.