Novi direktor TZ Grada Ante Rados koji i dalje ostaje voditelj jedne od zadarskih klapa, nedavno je najavio novi sadržaj u turističkoj ponudi Grada.

Novina u Zadru od ovog ljeta je manifestacija Klapski puti, koja će se održavati svake srijede do kraja kolovoza. Prema najavi iz TZ Grada, bit će prisutne najmanje dvije klape koje će pjevati od Tri do Pet bunara, odnosno jedna klapa od Gospe od zdravlja prateći paralelne uličice Kalelarge, a druga od Trga pet bunara u suprotnom smjeru. Ovim pristupom utjecat će se na oživljavanje i turističku aktivaciju paralelnih ulica na Poluotoku. Klapski puti 13. srpnja donose nastup ženske klape Luna iz Kožina i muške klape Kalelarga.

Feštice petkom su započele 16.lipnja, a do kraja ljeta očekuju nas 15. 07., 22.07., 29.07., 05.08., 19.08., 26.08., 02.09.,09.09., 16.09. dok će 23. rujna biti Varoška fešta.

Kao i dosadašnjih godina, feštice petkom organizira ured Turističke zajednice grada Zadra u suradnji s Udruženjem obrtnika Zadar, a odvijaju se pod pokroviteljstvom Grada Zadra.

Koncept feštica ostaje nepromijenjen i nudi ugodnu atmosferu i klapsku pjesmu u povijesnoj jezgri grada. Zbog poticanja turističke i zabavne ponude, klape, ulični zabavljači i kafići smiju izvoditi svoje nastupe i biti otvoreni do 2 sata ujutro.

U petak 15. srpnja guste u restoranima do kafića na Poluotoku zabavljat će grupa Nandino te Bepo s Kantadurma.