ZADAR- Zadarska karnevalska povorka razveselila je danas na tisuće Zadrana koji napunili Grad u nedjeljno poslijepodne.

Maškarane skupine unijele su radost na Poluotok, a kako je njima bila dok su preko mosta čekali svoj ulazak u Grad, znaju najbolje stjuardese u minicama. Smrznule su se, ali nisu se dale vesele Puntamiške. Jutros smo iz Zagreba, pa sam danas pravila ovaj avion, a jugo ga skoro odnilo u more, ispričala je šefica im Bruna Supičić na Kalelargi. Ali stjuardese kao i piloti Ryanaira su neumorni. Nakon kratkog odmora i pjesme u Abi, nastavak slijedi u baru na Boriku. 

Neka se zna, grupa sa Stanova je najveća, u prolazu je napomenuo Miljenko Dujela. Bilo ih 108. Najveća gusarska skupina i na Jadranu. Parirali su im pirati s Premuda, ali samo s brodom, koji je, istina, jedva prošao kroz najuži dio Kalelarge.

Ove godina zadnji u povorci nisu, kao što je to običaj, bili Bokanjani. Iako su prijavili Registar, svoju tradicionalno političku masku pretvorili su u Uhljebe. I skinuli im maske. Zna se tko ih zapošljava, a kome se oni uvlače. Da taj uvriježeni izraz bude i slikovit, Bleke i konji su bacali suhe kolače kao domaći „hljeb" s malo nezgodnim  U na kruhu.

Tko kaže da Zadarski karneval nije u korak s političkim aktualnostima, mada lokalnih političara nigdje nije bilo za vidjeti. 

Vratite nam Šeksa, hoću pomilovanje, pisalo je na jedinom transparentu individualnog sudionika maškarane svite, koja je poslijepodne unatoč levantu prošetala Gradom. Zbog vjetra na Zadarski karneval nisu stigli Saljani, a niti njihov Eko vlak, a zbog čega „penzići nisu promarširali" teško je naći opravdanje za izostanak udruge umirovljenika Polutok.

Jako puno truda u svoju masku uložili su i Dikljani iz Meksika. Sukošanci s Jamajke donijeli su prvi zimski bob na lednu stazu, što nije bilo teško uz "joint" kojeg je pušila jedina izrađena maska karnevala.  Da ne bi u utorak završio kao "krnjo"

Karnevalsku svitu predvodila je Gradska glazba i folklorna skupina Zadarski tanac. Ovaj pust s maskama nisu prestale plesati niti na terasi Kult&Dišpeta gdje su se preselio veći dio zadarskih karnevalista. Hrane za svih bilo je u izobilju, kao i vesele atmosfere kojoj su poseban štimung dali ovčari, gosti  iz Slovenije.

Karnevalsku povorku vodio je Mimi, program Veseli, a Zadarski karneval 2016.  zauvijek je propustio Valter.