U sklopu ovogodišnjeg sajma knjiga u Puli koji se po 21. put odvija pod imenom "Sa(n)jam knjige u Istri" koncert će održati Prečani Lice mista. Na koncertu koji se 4. prosinca održava u Hotelu Pula, s početkom u 21 sat, uz Lice mista nastupit će sarajevski Letu Štuke, beogradski Artan Lili i zagrebački Miki Solus.  

Najaktualnija tema Sajma ove će godine biti Otok-Geto-Azil. 

Kroz mnogobrojne okrugle stolove, knjige suvremenih autora, izložbe, filmove i umjetničke instalacije ovogodišnji će Sajam pokušati otvoriti širu raspravu o današnjem trenutku, ali i propitivati teme poput getoizacije slobodne misli, samogetoizacije intelektualaca, cenzure i autocenzure. 

Dijelom, program će i ove godine imati posvetu svome gradu kroz Stripovsku ulicu i Art&Music festival, a u fokusu će biti i jedan osebujan grad – Beograd i njegova snažna umjetnička i kulturna scena. 

Programska novost Sajma je novi program za srednjoškolce nazvan Book F(or)ever, stvoren u želji da knjiška groznica preplavi pulske, istarske i riječke srednjoškolce.U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na Sajmu se otvara pravo kino koje će na svom programu imati provokativne dokumentarce posvećene temi Sajma. Zgusnuti program u središnjem prostoru Sajma, Domu hrvatskih branitelja, "prelit" će se na cijelu Pulu. 

Sajamski će se živjeti u kultnim prostorima Pule: Galeriji Cvajner, nekadašnjem punk klubu HP, Galeriji Motika, SKUC-u, Kafeu P14 i prvi put u povijesti Sajma - u Augustovom hramu. Jedanaest sajamskih dana ponovno će se pretvoriti ne samo u književni već šire kulturološki događaj ispunjen diskusijama i razgovorima, promocijama knjiga, stručnim skupovima, radionicama, izložbama, koncertima, filmovima...