ZADAR - Grupa Combo ponovno se vraća na scenu, i to slavljeničkim koncertom u subotu u Q baru gdje će legendarni zadarski blueseri proslaviti 25 godina postojanja. Bend koji je generacijama Zadrana i danas sinonim za odličan blues i blues rock prekinuo je s radom prije nekoliko godina, no zapravo nikad nije prestao postojati.

Članovi benda kojega zadnjih petnaestak godina čine Ljubo Benini (vokal), Josip Beram (gitara), Ivan Petani (gitara), Edi Milutin Žak (bas gitara), Davor Vučić (prateći vokal, udaraljke) i Tomislav Bakić (bubnjevi) opet su se okupili i počeli svirati zajedno, a njihov koncert u Q baru u subotu u 23 sata značit će veliku proslavu ponovnog okupljanja uz okruglu obljetnicu.

- Jedno smo vrijeme zbog nekih životnih okolnosti pauzirali, ali sad nastavljamo tamo gdje smo stali i iskreno se nadamo da ćemo osim naše stare publike okupiti i mlađe koji nas do sada nisu čuli, kako bi vidjeli kako mi to radimo već 25 godina. Želja je svih nas u bendu da tu ljubav prema bluesu prenesemo i na nekog mlađeg kako bi tradiciju bluesa, koji se u Zadru godinama svira, nastavili. Osim tog motiva tradicija benda je kada netko od članova slavi rođendan, da to napravimo koncertom. Ovoga puta naš Žak slavi okrugli 50. rođendan i proslavit ćemo ga zajedničkom svirkom u Q baru - rekao je jedan od osnivača Comba Ljubo Benini dodajući kako u subotu bend svima obećava dobar provod.


Kao svojevrsna najava koncerta Comba u Gradskoj knjižnici na Glazbenom odjelu postavljena je izložba plakata koncerata na zadarskom području uglavnom iz devedesetih godina.

U emisiji Blues Bar Radija 057 u srijedu od 20 sati dijelit će se besplatne ulaznice za subotnji koncert, a slušatelji će imati priliku čuti i razgovor s osnivačem benda Ljubom Beninijem.