Ovu subotu 22. kolovoza u ostacima crkvice Stomorica s početkom u 11 sati očekuje nas koncert benda Repassage - gipsy jazz swing retro pokreta iz Splita.

- Slijedimo stilski pravac tzv. "gipsy swinga", slavnih hitova Djanga Reindharta i Stefana Grapellija, stila koji je obilježio tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća u europskoj popularnoj glazbi i ujedno započeo razvoj jazz kulture u Europi, kao svojevrsni odgovor na tadašnju američku swing glazbu obilježenu antologijskim izvedbama Dukea Ellingtona, Louisa Armstronga, Bennya Goodmana i ostalih slavnih glazbenih virtuoza i skladatelja.

Nastojimo obilježiti širok spektar glazbenog izričaja, od brzih swing ritmova i romskih tradicijskih pjesama odsviranih u jazz maniri do ugođajnih i melankoličnih balada toga vremena, s tendencijom ka izdavanju autorskog materijala.

2014. godine prijavili smo se na nekoliko autorskih festivala, te smo ušli u finale [email protected] festivala u Splitu, pobijedili na West Herzegowina festu u Širokom Brijegu i na festivalu "Za škoj sve bi da" na Lastovu, te smo svirali u revijalnom programu Splitskog festivala.

Planovi za budućnost su nastaviti u istom tonu, te se nadamo snimanju prvog albuma tokom 2015. godine, otkrili su članovi benda Repassage.