U Maraschino bar danas stižu najbolji hrvatski barmeni u sklopu natjecanja Cro flair liga. Radi se o programu kojeg su zajedničkim snagama pokrenuli predstavnici škola i udruga barmena Hrvatske.

Sama ideja se rodila s ciljem unaprjeđenja tog atraktivnog sporta, koji je u Hrvatskoj nažalost još nedovoljno poznat. Barmeni koji se time bave su zapravo svojevrsni sportaši, jer „flair" zahtjeva jako puno treninga da bi se postigli vrhunski rezultati. Flairtending je najteži i najinteresantniji način spravljanja koktela, te ne sumnjamo da ćete se dobro zabaviti. Liga je osmišljena kao niz od 8 natjecanja u kojima se isključivo hrvatski barmeni bore kako bi zadivili publiku, posjetitelje i najvažnije - suce, te na taj način skupili bodove. Bodovi se na kraju sezone zbrajaju, a pobjednik lige nosi titulu najboljeg kao i vrijedne nagrade. Zadovoljni smo velikim odazivom mladih barmena kojih iz godine u godinu ima sve više. Kroz ovaj projekt barmeni razmjenjuju svoja znanja i iskustva, te zajedno promiču flair kako na području Hrvatske, tako i van granica Lijepe Naše, gdje na međunarodnim natjecanjima stiču iskustva i upoznaju nove trendove.

U jutarnjim satima, u sklopu natjecanja Cro flair lige, imat ćemo prilike vidjeti barmene koji će se natjecati u modernoj miksologiji te će nastojati oduševiti suce koktelima koji su njihova vlastita kreacija. U ovoj kategoriji ocjenjuje se sam koktel, njegov okus, miris i aroma, te pobjedu odnosi onaj koji osmisli najkreativniji i najoriginalniji koktel.

U večernjim satima, s početkom u 20 sati se možete opustiti uz koktele i nastupe najboljih hrvatskih barmena koji će vas oduševiti atraktivnim načinom spravljanja koktela (žongliranje barskim inventarom, čašama, shakerima...). U kategoriji „flair" svaki natjecatelj ima 6 minuta da pripremi koktel, a pri tome suci ocjenjuju kreativnost njegovog nastupa, originalnost, raznolikost pokreta, interakciju s publikom i usklađenost s glazbom.

U ponoć će biti proglašenje pobjednika i podjela nagrada u obe kategorije. Ulaz je slobodan i pozivamo vas da se uz koktele i naše kreativne barmene zabavite do jutra.

Generalni sponzor svih natjecanja Lige je Jameson whiskey.