ZADAR- Već godinu dana Zadrani bruse svoje enciklopedijsko te znanje iz opće kulture na Zadarskom pub kvizu koji se subotom održava u Q Baru.

Upravo na godišnjicu kviza kojeg su organizirali Tihana i Lovro Jurišić te Dragan Gulam, imali su rekordan broj od 17 ekipa, a prvi put je pobijedila ekipa od pet članova koji su sebe paradoksalno nazvali „Kobilja glava".

Taj kviz općeg znanja izmjenjuje se subotom s glazbenim te sportskim kvizom kojeg organizira druga ekipa koja je također došla s idejom kviza prije godinu dana, zbog čega je vlasnik Q bara Boško Vitas bio jako zbunjen, podsjeća Lovro Jurišić. On je s Gulamom prešao u natjecatelje dok je njegova supruga Tihana ostala u organizaciji. U početku je bilo pravilo da pobjednička ekipa sastavlja pitanja, a onda smo se dogovorili raspored da u tom sudjeluje 12 ekipa, kazao nam je Jurišić koji iza sebe ima šest pobjeda s dvije ekipe.

Na pitanja se odgovara pisano, tako da kviz „groznica subotnje večeri" , koji počinje u 20 sati, potraje do 22 sata.

Ideja Zadarskog pub kviza prenesena je iz Šibenika, gdje se ekipa Lovre Jurišića odlazila zabavljati i učiti. Sad već imaju i svoju Facebook stranicu. Lovro Jurišić je inače pomoćnik županijskog pročelnika koji već godinama radi na projektima EU fondova. U subotnjem kvizu pridružila mu se kolegica s posla, također pomoćnica pročelnika za poljoprivredu, Katerina Skelin, koja je tražila svoje pravo fotografiranja s Lovrom, obzirom da je na rođendanskom kvizu osvojila peto mjesto sa svojom ekipom.