U glavnom gradu Bukovice i Ravnih kotara Benkovcu, nakon sedam godina 14 siječnja 2015 po drugi put je snimljena popularna zabavno-glazbena emisija serijala "Lijepom našom " u prepunoj školskoj dvorani. U najljepšem svijetlu tjekom emisije predstavljena je etnobaština, gastroponuda, veliki turistički potencijali Grada Benkovca i Zadarske.

Poznati voditelj Branko Uvodić maestralno je vlado emisijom i predstavio niz folklornih, klapskih i estradnih izvođača njih čak 28. Nastupili su KUD-ovi: Branimir iz Benkovaca, Gradina iz Polače, Sv. Roko iz Sv. Filip i Jakova i Nevijana iz Neviđana na otoku Pašmanu,Jarani iz Benkovca muške klape: Asserija iz Benkovca, Maslina iz Šibenika, Sol iz Pag, Kalelarga iz Zadra, Niko iz Zadra i Navalia iz Novalje na otoku Pagu; ženske klape: Garofuli iz Bibinja i Libar iz Zatona; estradni pjevači: Đani Maršan, Mladen Grdović, Zoran Jelenković, Bepo i David, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Marko Škugor, Duško Kuliš, Izabela Martinović, grupa Banana iz Zadara ,Alen&Marko&Duje Coce, Josip Čaćić-Sokol i Estera Pilj te Nike Zekića izvorna hrvatska skupina Sokolovi, Tamburački sastav Fijaker.

Posebno je oduševio prvi javni nastup gradonačelnika Branka Kutije koji je na pozornici otpjevao "U proljeće kad procvatu jabuke " i doživio veliki pljesak prepune dvorane.Dvije pjesme su izvedene sa posebnom posvetom: Klapa Maslina je otpjevala pjesmu "Ne pitaj me za nju majko " koju su posvetili svom rano preminulom članu Branku Čubriću a emisija je završena sa pjesmom "Devet slova jedne riči" koja je posvećena Dalmaciji i prerano preminulom "kralju svih tenora " Vinku Coci, otpjevali su je svih 28 pjevača koji su sudjelovali u emisiji i doživjeli nezapamćene ovacije prepune dvorane u Benkovcu.