Ljubitelji rocka, akustičnog i električnog, večeras će u Caffe baru Forum doći na svoje. Na rasporedu je prvi ovosezonski Forum Demo, a u sklopu programa zamišljenog kao platforma bendovima bez diskografskog staža zadarskoj publici će se predstaviti dva domaća sastava.

Acoustic trio prezentirat će rock i pop-rock klasike u svježoj, akustičnoj formi, dok će Flegma band energičnim živim nastupom pravdati reputaciju novih autorskih nada. Dva "ištekana" i jedan električni set različitim će žanrovima i visinom decibela nastojati poslati jedinstvenu poruku: iako prečesto na marginama, zadarska scena je živa i ima što ponuditi!

Prvi njeni glasnogovornici bit će Maja Lovrić Kosa (Nimbus) i Zrna Zuber (Scarlet Notes), koje će zajedno s Ivanom Grancarićem na akustičnoj gitari izvesti pop i rock obrade izvođača poput Depeche Mode, Placebo, Pearl Jam, Johnny Cash, Amy Winehouse, Dido, Adele... uz faktor iznenađenja: posve nove, trenutno vrlo popularne pop pjesme ogoljene i pretvorene u, kako kažu, akustičnu poslasticu.

Nakon zapaženog nastupa na zadarskoj gitarijadi Flegma band u Forum dolazi s osvježenom postavom i zvukom baziranim na estetici njujorškog novog vala, prodornosti punka i nerijetko žestini grungea. Početni minimalizam vokal i ritam gitarist Stipe Grgurović, solo gitarist Boris Lukić, basist Ante Grgurović i bubnjar Mateo Juričić guraju do zahtjevnijih formi, pri čemu glavnu ulogu preuzimaju Lukićeve gitarske baraže na tragu Mike McCreadyja. Dodajmo im stihove Stipe Grgurovića koji negiraju jednostavnost i ispraznost i dobit ćemo bend koji, nakon finog poliranja, ima priliku zasjati i van zidina Grada.

Program Forum Dema započinje u 21 sat projekcijom koncerta s video zida, a svirke od 22.00. Ulaz je i ovog petka slobodan.