Udruga Tolkienovih obožavatelja "Almarenska Družina" je nestranačka, nevladina i neprofitna Udruga slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje zajedničke interese. Djelatnost Udruge čini promocija lika i djela Johna Ronalda Reuela Tolkiena, i ostalih pisaca fantastike, popularizacija književnoumjetničkih djela iz smjera fantastike i srodnih smjerova te načelna potpora mladim i perspektivnim hrvatskim piscima fantastike i srodnih smjerova.

U sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja "Almarenska družina" održat će se Dani Tolkiena. Riječ je o trodnevnoj manifestaciji koju organizira Udruga CINAZ, s ciljem približavanja mladima lika i djela najpopularnijeg pisca fantastike Johna Ronalda Reuela Tolkiena, uz zabavno i ugodno druženje. Posljednjeg dana ove manifestacije, biti će proglašenje pobjednika književnog natječaja za kratku fantastičnu (fantasy) priču uz dodjelu prigodne nagrade.

PROGRAM:
Četvrtak, 9.10.2014., klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)
Večer čitanja Tolkiena, 18.30h

Čitanje ulomaka iz Tokienovih knjiga po vlastitom izboru. Pozivamo sve mlade obožavatelje J.R.R. Tolkiena da podijele s nama svoj najdraži ulomak te zajedno zakoračimo u njegov fantastični svijet. Najhrabrije čitače nagrađujemo!

Petak, 10.10.2014., Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana
15.30 -16.30h, Ženski likovi u Tolkienovim djelima
: saznajte više o ženskim likovima koji su utjecali na događaje na Ardi.
16.40 - 18.10h, Tengwar i radionica kaligrafije: upoznavanje s poviješću toga vilenjačkog pisma, s načinima pisanja uz radionicu pisanja vlastitog imena.
18.25 - 19.30h, Pictionary: igra u kojoj je cilj pogoditi zadani pojam. Naravno, iz svijeta Arde.

Subota, 11.10.2014. klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)
11.30-13.00h, Jezici u Tolkienovim djelima i radionica vilenjačkog jezika Quenye
: pregled jezika koje je Tolkien stvorio za svijet Međuzemlja s naglaskom na Quenyu.
13.15-14.15h, Edaini i Númenor: tko su bili Edaini, a tko Númenorejci i kakva je njihova veza s Arnorom i Gondorom?
14.30-16h, Istari: znate li zaista sve o Sarumanu, Gandalfu i ostalim čarobnjacima? Ako želite saznati više, dođite na predavanje i uđite u svijet magije!