Ljeto donosi brojna događanja pa tako i ove godine neizostavno donosi još jedno original otočko ljeto puno zabave, smjeha, radosti i zajedništva koje se iz godine u godinu ponavlja na otoku Sestrunju. U organizaciji Mjesnog odbora i mladeži otoka Sestrunja, te podršku Općine Preko ove godine osmišljen je program događanja kojem je za cilj pretočiti ljeto u lijepa sjećanja, dobru zabavu i nova prijateljstva.

Glavno i centralno događanje održati će se 26.07., a to je već poznata, nezaobilazna i tradicionalna pučka fešta otoka Sestrunja - „ Sestrunjska noć 2014." na kojoj će sve posjetitelje ove godine zabavljati grupa „Vista" iz Zadra. Osim glazbe biti će i popratnog sadržaja poput povlačenja konopa između „zmorca i juga", Sestrunjsko kolo, te izložbe starina. Naravno, popraćeno lijepim mirisima i dobrim okusima domaće dalamtinske spize koju će pripremati vrijedne ruke mještana. 

A kako doći do otoka!?

Linije u subotu (26.07., „Sesteunjska noć") za Sestrunj polaze u 11.00 h (trajekt) i u 15.00 h (katamaran), a vratiti se možete u nedjelju u 18.00 h (trajket) i u 19.30 h (katamaran), dok je za one željne prave ljetne avanture preporučeno doći brodom u privatnoj režiji i uživati u moru, suncu i prirodnim ljepotama koje pružaju naši otoci.

Ostatak ljeta također je popraćen i manjim događanjima i manifestacijma. Sve počinje turnirom u boćama 19.07. i turnirom u muri šijavici 20.07., kojima je cilj održavanje tradicije i očuvanje starinskih igara koje se na otoku igraju već desetljećima.

Sljedeći vikend u 25.07., noć uoči „Sestrunjske noći" odigrati će se revijalna nogometna utakmica na male branke u kojoj će snage odmjeriti ekipa „Stari" protiv „Mladih". Sljedeći dan, 26.07. rezerviran je tradicionalno za jednu jedinu i neponovljivu „Sestrunjsku noć 2014.", a vikend nakon, 01.08. sve prisutne očekuje kreativan i zanimljiv događaj osmišljen prošle godine koji nosi naziv „Dječje ljetne igre" i koji okuplja djecu svih uzrasta i svojevrsna je otočka Olimpijada puna zanimljivih igara i poligona koje djeca trebaju savladati kako bi dobili zaslužena priznanja. Dan poslije, 02.08. slijedi najluđi dan i noć na otoku u cijeloj godini, a to je otkačeni „Sestrunjski ljetni karneval".

Zadnji i nimalo manje zabavan dan 03.08. predviđen je za ljetne morske igre pod nazivom „Sestrunjska šulicada".

Sasvim sigurno je da će ovo ljeto na Sestrunju biti ispunjeno dobrom atmosferom, te da će privući mnogo novih posjetitelja koji žele doživjeti pravo otočko ljeto!

RASPORED DOGAĐANJA:

25.07. - revijalna nogometna utakmica na male branke „Stari vs. Mladi"
26.07. - SESTRUNJSKA NOĆ 2014.
01.08. - Dječje ljetne igre
02.08. - Sestrunjski ljetni karneval
03.08. - Sestrunjska šulicada