Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca u subotu, 26. srpnja, s početkom u 20 sati, na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu, organiziraju 4. Gastro festival „BENKOVAČKI PRISNAC" - Benkovac 2014.

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna, a opet tako dobra. Stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja. Ova manifestacija ujedno je i svojevrsno osvježenje u regiji, gdje će se svi zainteresirani sudionici moći okušati u spremanju ovog jedinstvenog specijaliteta, ali i upoznati s drugim autohtonim proizvodima Benkovačkog kraja, proizvodima duge tradicije, pravim promotorima Grada Benkovca.

Osim natjecateljskog, manifestacija je i edukativnog karaktera, a sve će se odvijati pod budnim okom eminentnih gastronomskih stručnjaka.

U pripremanju najboljeg prisnaca natjecat će se 30-tak ekipa. Kao i prošle godine, članovi KUD-a Branimir Benkovac ispeći će prisnac promjera 2 metra koji je lani nominiran za Guinnessovu knjigu rekorda.