Koncert američkog indie rock benda The National na šibenskoj tvrđavi Svetog Mihovila koji će se održati 2. kolovoza, dan prije početka prvog izdanja SuperUho Festivala, rasprodan je. S obzirom na velik interes, a istovremeno ograničenost količine sjedećih mjesta, bend će održati još jedan koncert, 1. kolovoza, na istoj tvrđavi, te tako upriličiti trodnevnu mini-turneju u samo jednom gradu u Hrvatskoj.

Uz dva samostalna koncerta na tvrđavi Sv. Mihovila, The National će nastupiti i 3. kolovoza u sklopu samog festivala na lokaciji pristaništa TEF i gradske plaže Banj koja prima 2500 ljudi.

Direktor festivala SuperUho, Mate Škugor, istaknuo je da su The National dosad svirali tri dana u nizu samo u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Toronta i Austina, te je veliko zadovoljstvo što se i Šibenik našao na popisu gradova. Isto tako, napomenuo je kako bend prakticira svirati različite set liste, kad u istom gradu svira više dana za redom.

Svojim nastupima u Šibeniku, The National će zaključiti svoju turneju kojom promoviraju aktualni album "Trouble Will Find Me", nakon čega neće biti koncertno aktivni barem dvije godine.

Kao u slučaju s koncertom 2. kolovoza, i ovaj će put broj ulaznica za nastup 1. kolovoza biti limitiran na 800. Radi se o sjedećem koncertu s numeriranim ulaznicama, pa svakako na vrijeme nabavite svoju po cijeni od 220 kuna. Ulaznice su u pretprodaji od petka, 18. srpnja na sljedećim prodajnim mjestima:

Šibenik (od 09:00) - Dallas Music Shop Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2)
Split (od 12:00) - Dallas Music Shop (Narodni trg 14)
Zagreb (od 16:00) - Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Rockmark knjižari ( Berislavićeva 13)

Na samom ulazu ulaznice će koštati 250 kuna.

NAPOMENA: Posjetitelji kojima više odgovara termin 1. kolovoza na tvrđavi Sv. Mihovil, a već su kupili dnevnu ulaznicu za prvi dan SuperUho Festivala (3. kolovoza), istu mogu zamjeniti za koncert na tvrđavi, na mjestima na kojima su kupili dnevnu ulaznicu.