Tradicionalni paški ljetni karneval, najstariji karneval na Jadranu, 25. i 26. srpnja razveselit će mnogobrojne goste iz regije i žitelje grada Paga. Vesele će maškare na dva dana preuzeti vlast u Pagu i preplaviti paške ulice smijehom, plesom, radošću, prekrasnim maskama te sve zaraziti poznatim karnevalskim ludilom.

Karnevalska će povorka u petak, 25. srpnja, u 20,30 sati krenuti od hotela Pagus, a po dolasku na gradski Trg obavit će se i primopredaja vlasti, te će tako gradom pod karnevalskim barjakom zavladati maškare. Svi posjetitelji moći će do kasnih sati uživati u bogatom zabavnom programu i nastupima raznih izvođača poput KUD-a Družina, dječjeg plesnog ansambla Žvijolice, plesnim grupama, baletne skupine Mala matura, a atmosferu će dodatno zagrijati grupa Fortunal.

Sveopće veselje i zabava nastavit će se i u subotu, 26. srpnja, s početkom u 21 sat, također na gradskom Trgu, pa će tako tokom druge večeri karnevala svi sudionici ispratiti i „važigati" karnevalskog kralja Marka. Program će se nastaviti uz plesnu skupinu Kissa, karnevalski teatar Morrozochi, zvijezde Pagovizije, kutinsku karnevalsku udrugu Kobra i klapu Sol, a uz prekrasne maske, posjetitelji će moći uživati i u spektakularnom vatrometu na paškom noćnom nebu.

Paški ljetni karneval najstariji je karneval na Jadranu i jedan od centralnih događanja kojima promoviramo Pag kao destinaciju i grad dugih tradicija, bogate kulturne baštine i starih običaja. Pripremili smo zaista veličanstven program svim svojim posjetiteljima, te smo sigurni da će naši gosti kući otići s prekrasnim uspomenama na naš grad i punih srca. - izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Paga Željka Miletić.

Grad Pag karnevalom je obojio i cijeli tjedan koji prethodi vikendu glavnih karnevalskih događanja, pa će, tako, Pag biti centar zabavnih zbivanja počevši od ponedjeljka, 21. srpnja, s Karnevalskim koncertom gradske glazbe Pag, preko Dječjeg ljetnog karnevala u utorak, te Litnjeg socija u srijedu i Litnjeg ričavca u četvrtak. Svim ovim događanjima grad Pag samo dokazuje da brine o svojim gostima, posjetiteljima i njihov boravak pretvara u zabavnu i nezaboravnu avanturu punu iznenađenja.