Omiljeni rock'n'roll izvođač milijuna fanova diljem svijeta, The National, još jednom će pozitivno iznenaditi svoju publiku, ovog puta u Hrvatskoj na svoj već uobičajeni šarmantan način - ni manje ni više nego mini turnejom po Šibeniku!

U sklopu Festivala SuperUho, ojačanom ugodnom i produktivnom suradnjom s telekomunikacijskom tvrtkom ISKON, The National će nastupiti 'nultog' dana festivala 2. kolovoza u svježe restauriranoj, atraktivnoj tvrđavi Svetog Mihovila, svega dva mjeseca nakon njenog otvaranja.

Na sedamdesetmetarskoj kamenoj uzvisini iznad stare gradske jezgre Šibenika i lokacije SuperUho Festivala, u periodu između 15. i 17. stoljeća, sagrađena je impozantna tvrđava Sveti Mihovil od bijelog tesanog kamena na mjestu nekadašnjeg gradinskog punkta starih Ilira. Polaganjem prvog kamena u izgradnji tvrđave prije šest stoljeća rođen je Šibenik u kojem je baš The National nastupom na prvom Terraneo festivalu pokrenuo novu kulturnu revoluciju ovog grada.

Ovaj koncert će biti poseban i po tome što će po prvi put u Hrvatskoj biti sjedeći. Inače to je uobičajena praksa ovog benda na nastupima diljem svijeta; za nju se odlučuju u posebnim prilikama koje ih inspiriraju, gdje vide šansu da svoj umjetnički rad približe još više najvjernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan The National svijet.Kako imaju poseban odnos s Hrvatskom publikom, ne čudi što su se odlučili upravo na ovakav intiman koncert.

Broj ulaznica za nastup 2. kolovoza benda The National u sklopu mini turneje po Šibeniku na tvrđavi Sveti Mihovil bit će limitiran na točno 800. Obzirom da je koncert sjedeći, ulaznice će biti numerirane čime će se svakom posjetitelju omogućiti intiman, nesmetan doživljaj koncerta.