Jučer je na krovu starog kazališta Lutaka na Jazinama održan koncert zadarskih bendova u čast velikom umjetniku Lou Reedu.

Bend koji je otvorio ovaj memorijal bio je, samo za ovu priliku sastavljen, konglomerat članova Gatos del Munda, Paperblasta i Nimbusa. Izveli su pet pjesama The Velvet Undergrounda, benda koji je udario nezaboravan pečat avangardnom zvuku kasnijih rock bendova. Publika ih je ispratila gromoglasnim pljeskom, a uzavrelu atmosferu koju su proizveli nastavili su paliti Missing Link koji su se također osvrnuli na rad The Velvet Undergrounda i na taj način odali počast stvaralaštvu Lou Reeda.

U nastavku su nastupili Do Do Do's, trio sastavljen također posebno za ovu priliku. U nešto nježnijem izričaju, kroz dvije su se pjesme dotakli Reedove samostalne karijere. U tom smjeru nastavio je ići Godmother duo, koji je na samom kraju izveo i jednu pjesmu The Velvet Undergrounda.

Mnogobrojna publika uživala je u odličnoj atmosferi koja je vladala na vrhu zgrade starog Kazališta lutaka s kojeg su do dugo u noć dopirali zvuci nekih od pjesama koje su obilježile karijeru ovog velikana rocka.